Menşei
Türkiye
İçindekiler
Kekik
Nerelerde Kullanılır
Kekiğin en çok kullanıldığı alan gıda sektörüdür. Kekiğin yemek, çorba, marine işlemi, kızartma, sos ve salata çeşitlerinde sıkça kullanıldığı bilinir. Taze kekiğin bulunması zor olduğundan tariflerde kurutulmuş hali kullanılır.
Her yemeğe uyum sağlayan kekik, özellikle sarımsak ve zeytinyağı ile birlikte kullanıldığında enfes bir lezzet bütünlüğü ortaya çıkarıyor. Deniz ürünleri ve balıklarla bir uyum yakalarken, dana, kuzu ve tavuk etiyle buluştuğunda vazgeçilmez bir baharat oluyor.
Başlıca et yemekleri, sebze yemekleri, çeşitli sos ve salatalar, peynirler ve hatta sosisler bu eşsiz baharat ile lezzetlenir. Et için özellikle Hayfene Bilya Kekik tavsiye edilir. Zeytinyağı ve zeytin ile çok uyumludur. Ezme başta olmak üzere birçok mezede ve salatalarda da kekikten faydalanılır.Kekiğin en çok kullanıldığı alan gıda sektörüdür. Kekiğin yemek, çorba, marine işlemi, kızartma, sos ve salata çeşitlerinde sıkça kullanıldığı bilinir. Taze kekiğin bulunması zor olduğundan tariflerde kurutulmuş hali kullanılır.
Favori Tariflerimiz
● Kekikli acılı ezme
● Kremalı kekikli tavuk
● Sebzeli fırın balık
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.