Ürün Bilgisi
Kalite ve üretim
Organik kakao çekirdeklerinden fair trade tarım uygulamaları ile üretilmekte olan Naturiga kakao tozu geleneksel yöntemlerle işlenmektedir.
Nadir bulunan, ince kabuklu, yüksek kaliteli ve doğal aromalı Criollo kakao çekirdekleri el ile toplanır ve toplanan ham kakao meyvesi kutudan kutuya aktarılarak uygun bir şekilde havalandırılması sağlanır.Daha sonra güneşte büyük tepsilerde kuru kalmaya bırakılırlar;bu nokta kırmızımsı kahverengi renginin geliştiği yerdir.Neminin ve orijinal acı tadının çoğunu bu noktada kaybedecektir.
Fabrikaya doğru yola çıkan ham kakao çekirdeklerinin nem seviyesi yol boyunca kontrol altında tutulur.
Fabrikada dikkatle yıkanan ham kakao taneleri,tropikal bölgede yetişmesi nedeniyle taşıma riski bulunan bakterilerden kesin olarak arındırılmak için,besin değerlerini de koruyacak şekilde özel bir yöntemle “nazik kavurma” adı verilen yöntemle düşük ısıda kısa süre kavrulur.
Bu noktada aroması ve lezzeti gelişir ve dış kabuğu gevşer.Kabuklarından ayrılır,geriye sadece kakao çekirdeği kalır.
Çekirdekte bulunan kakao yağını çıkarmak için kahverengi bir kütleye dönüşünceye kadar mekanik olarak bastırılır.
Sonuç,katı bir “kakao keki” olup,bu kek toz halinde öğütülür.Tüm bu süreç esnasında kakao organik tarım esaslarına göre hiçbir zirai ilaç ve kimyasal işlemle karşılaşmaz.
Üretim aşamasında alkalize ve Dutch processing denilen işlem uygulanmaz.
Üreticiden yola çıkan kakao tozu ülkemize gelmeden önce Avrupa Birliği standartlarına uygunluk testleri için Avrupa birliği içinde bulunan kalite kontrol tesislerine gönderilir.
İlave şeker,katkı maddesi,renklendirici ve raf ömrünü uzatmak için herhangi bir kimyasal içermez.Tamamen %100 kakao tozudur.
Naturiga Kakao tozu, iyi tarım kooperatiflerinden biri olan ve Fairtrade üretimi yapan tedarikçisinden temin edilir.
Nasıl kullanırım?
Ilık sütün içine agave,bal gibi doğal bir tatlandırıcı ile karıştırılarak lezzetli ve sıcak bir içecek hazırlanabilir,smoothielerde kullanılabilir.Kahvaltılık yulaflı kaselere eklenebilir.
Kek,pasta,ev yapımı çikolata,dondurma ve bir çok hamur işi ürüne lezzet katar.
BESİN DEĞERLERİ: 100 gr
KJ/Kcal
1368/328
Yağ(g)
12
Doymuş yağ(g) 8
Karbonhidrat(g) 22,0
Şekerler(g) 0,7
Lif(g) 22
Protein(g) 22
Tuz(g) 0
Vitaminler ve Mineraller
%BRD*
Potasyum(mg) 72%
Demir(mg) 64%
Bakır(mg) 350%
Magnezyum(mg) 141%
*Ortalama değerlerdir. Ortalama bir yetişkinin Günlük Referans Alım(RA) değeri (8400KJ / 2000kcal)
Reviews
There are no reviews yet.