Organik Karanfil
Tüm baharatlar içinde güçlü tadı ve keskin aroması ile dikkat çeken Organik Karanfil, hem tatlı hem de tuzlu tariflerde, ana yemeklerde, sos ve içeceklerde yaygın olarak kullanılan çok özel bir baharattır. Diyet dostu olmasından, tatlılara ve yemeklere kattığı aromasına kadar etkileyici özellikleri olan bu küçük ama etkisi büyük tomurcuklar her mutfağın olmazsa olmazlarından biri olmaya aday…
Organik Karanfil Nedir?
Organik Karanfil, Syzygium Aromatica adı verilen, yaprak dökmeyen ağacın, olgunlaşmadan hasat edilen ve kurutulan çiçek tomurcuklarıdır. Anavatanı Endonezya olan taç şeklinde, odunsu dokusu ve güçlü aroması ile Organik Karanfil, Osmanlı mutfağında da yaygın kullanılan bir baharat çeşidiydi… Hala Asya, Afrika ve Orta Doğu mutfağında sıklıkla kullanılır.
Organik karanfilimizin güçlü aroması, tuzlu ve tatlı yemeklerin ya da sıcak, soğuk içeceklerin mükemmel bir tamamlayıcısı olup, tarçın ve kimyon ile de çok iyi uyum sağlar.
Organik Baharatlarımız ve organik ürünlerimizin tamamı ilaçsızdır.
Işınlanma yapılmamıştır,
Pestisid ( Zirai İlaç Kalıntısı ) bulunmamaktadır,
Aflatoksin analizi yapılmıştır.
Organik Karanfil Nasıl Kullanılır?
Saf ve güçlü aroması ile Organik Karanfilleri ister tomurcuk olarak ister öğüterek kullanabilirsiniz.
Tamamen doğal ve %100 organik olan karanfillerimiz, tatlıların yanı sıra tuzlu yemeklerin de lezzetini artıracak farklı bir tada sahiptir.
Karanfil, yüzlerce yıldır tıbbi amaçlar için ve yemeklerde tatlandırıcı bir madde olarak kullanılmaktadır. Asya, Afrika ve Orta Doğu mutfağında yaygındır.
Organik karanfil et yemeklerinin, et sularının, sosların, tatlıların ve çeşitli içeceklerin lezzetini artırır.
Antik Çin’de, bu aromatik baharat sadece yemeklerde, parfümeride veya tıpta değil, aynı zamanda imparatorla buluşan herkesin nefesinin olabildiğince taze olmasını sağlamak için ağız antiseptiği olarak da kullanılıyordu.
Neden Güzel Ada Organik Karanfil?
Güçlü kalite kontrol süreçleri ile özenle seçtiğimiz ve sizlere sunduğumuz Organik Karanfilimizin tadına, kokusuna ve renginden de anlaşılan yüksek kalitesine güveniyoruz.
Işınlanmamıştır ve GDO’lardan veya türevlerinden üretilmiş herhangi bir bileşen veya katkı maddesi içermez.
Organik Karanfil Nasıl Saklanır?
Organik Karanfilimiz, hiçbir zirai ilaç ve katkı maddesi içermediğinden güven rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu noktada ürünlerimizi sürekli olarak soğuk havada ve steril bir şekilde muhafaza ediyoruz. Sizden de ürünü ağzı sıkıca kapatılmış şekilde mümkünse buzdolabınızda, değilse kuru ve ışık görmeyen ortamda muhafaza etmeniz olacaktır. Amacımız ürünümüzden en iyi şekilde faydalanmanızdır.
Organik Karanfil ile Neler Yapılabilir?
Baharatlı Çaylara eklenebilir
Antibakteriyel özelliğinden dolayı temizleyici olarak kullanılabilir
Smoothie’lerde öğütülmüş olarak eklenebilir
Muffin, kek, turta gibi pişen tatlılarda,
Meyveli, tatlı içeceklerde
Sıcak baharatlı içeceklerde
Et, tavuk marinasyonunda kullanılabilir.
Yemeklerimize veya tatlılarımıza eklediğimiz organik karanfillerin besin değeri yüksektir ve Ayurvedik reçeteleri hazırlamak için de kullanılır. Karanfil, kilo vermeye yardımcı olabilecek baharatlardan biridir. Anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel özellikleri, sindirimi artırmaya yardımcı olabilir. Çay içmeyi sevenler için karanfil çayı diyete eklenebilecek mükemmel bir seçim olabilir.
Karanfil Çayı Nasıl Hazırlanır?
2 bardak su
4-5 karanfil
1/2 çubuk tarçın
Küçük bir parça zencefil
Limon suyu
Suyu kaynatın ve kabaca ezilmiş 4-5 karanfil, rendelenmiş zencefil ve tarçın çubuklarını suya ekleyin. Karışımın 15 ila 20 dakika demlenmesine izin verin. Suyu bir bardağa süzün ve üzerine 1 tatlı kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.