Sorgum Faydaları Nelerdir?
Sorgum, bitki bazlı protein, demir, B vitaminleri ve diyet lifi içerir. Aynı zamanda sorgum içeriğinde fenolojik bileşikler, tanenler ve antosiyanin gibi iltihaplanmayı ve oksidatif stresi azaltmaya faydaları olan antioksidanlar bulunmaktadır.
Sorgum bitkisi gluten içermez bu nedenle gluten duyarlılığı ve çölyak hastalığı olanlar tarafından tercih edilmektedir. Kolesterol, kalp rahatsızlığı ve bazı nörolojik hastalıkların ilerleme riskini azaltma sorgum bitkisinin faydaları arasındadır. Kan şekerini dengeler. Sorgum bitkisinin içinde çok sayıda diyet lifi bulunması sebebiyle birçok insan diyet besini olarak sorgumu tercih etmektedir.
Mevcut epidemiyolojik kanıtlar, sorgum tüketiminin, insanlarda diğer tahıllara kıyasla belirli kanser türlerinin riskini azalttığını göstermektedir; buna sorgumda bulunan yüksek konsantrasyonlu fitokimyasallar kısmen sorumlu olabilir.
Ayrıca öğütülerek un halinde de kullanılabilmektedir. Sorgum unu, birçok una göre daha kolay sindirilir ve daha uzun süre tok tutması sebebiyle yemek yeme ihtiyacını azalmakta ve bununla birlikte kilo verilmesini sağlamaktadır.
Besin Değerleri (g) |
100 gr |
Enerji kcal | 355 |
Toplam yağ | 3 |
Doymuş yağ | 0,1 |
Karbonhidrat | 69 |
Şeker | 0,1 |
Protein | 10 |
Lif | 6 |
Tuz | 0 |
Menşei | TÜRKİYE |
Reviews
There are no reviews yet.