Menşei
Türkiye
İçindekiler
Susam (Kavrulmuş)
Nerelerde Kullanılır
En önemli kullanım alanı simit olan kavrulmuş susam; özellikle poğaça, börek, çörek, kek gibi hamur işlerinin üzerine dekor özelliği ve ekstra yağı ile lezzet unsuru olması için serpiştirilir. Bunun yanı sıra, Asya yemeklerinde doğrudan bir çeşni olarak soya sosu ile birlikte kullanımı yaygındır.
Yemeklere ekstra bir doku ve kavruk bir tat sunması için eklenebilir, salata ve çorba soslarına ilave edilebilir. Kavruk ve keyifli bir tat olduğu için doğrudan tüketilebilir, kahvaltılıkların içerisine eklenerek yararlanılabilir.
Favori Tariflerimiz
● Tahinli Patlıcan Meze,
● Çin Mantısı,
● Susamlı Poğaça,
● Ev Simidi.
Reviews
There are no reviews yet.