Naturelka Glutensiz Poğaça Karışımı 250 Gr
₺109,00
Naturelka Glutensiz Poğaça Karışımı 250 Gr
Naturelka poğaça karışımıyla dakikalar içinde çok lezzetli bir poğaça hazırlamak mümkün.
İçindekiler: sorgum unu,karabuğday unu,tapyoka nişastası,karnıyarık otu tozu,kabartma tozu
Tarif ( 10-12 adet için)
1 paket glutensiz poğaça karışımı (250 gr)
1 yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
4 tepeleme yemek kaşığı taze yoğurt veya 1,5 büyük çay bardağı su
¾ büyük çay bardağı zeytinyağı yağ
Tuz ( 1-2 çay kaşığı)
İç harcı için:Dilediğiniz bir malzemeyi iç harcı olarak kullanabilir (peynir,kıyma,patates…) veya sade olarak pişirebilirsiniz.
Üzeri için: yumurta sarısı,susam,çörek otu…
Yumurtayı,yağı,yoğurt veya suyu ve tuzu bir kaba alıp üzerine Poğaça karışımını ekleyip yoğurun.
Ele yapışan bir hamur olacaktır. Üzerini örtüp 15 dakika kadar bekletin. (özellikle su ile hazırladığınz hamur ilk başta akışkan bir hamur 15-20 dakika bekletmeden şekil vermeye çalışmayın.Beklettiğiniz hamura ıslak elle ve kaşıkla şekil verebilirsiniz. Eğer hamurunuz cıvık olursa un eklemeyin kaşıkla şekil verin piştiğinde oldukça yumuşak bir poğaça olacaktır.)
İç harcında kullanacağınız malzemeyi hamurun arasına koyabileceğiniz gibi,hamurun içine de karıştırabilirsiniz. Şekil verdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otunu ekleyin. Önceden fanlı ayarda 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kontrollü pişirin.
Ağırlık | 0,3 kg |
---|---|
Marka |
NATURELKA |
Stokta yok
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.