Ürün Bilgisi
Kalite ve üretim
Açai meyvesi Brezilya amazon ormanlarında doğal olarak yetişir ve olgunlaştığında elle toplanır. O bölgedeki halkın en büyük geçim kaynağıdır. Çok hassas,narin bir meyve olduğundan dalından toplandıktan sonra 24 saat içinde besin değerlerini kaybetmeye başlar.
O nedenle Açai üzümleri toplanır toplanmaz soğuk kurutma sürecine başlanır. Açai soğuk kurutma sürecine sokulmadan önce dikkatlice yıkanır. Daha sonra -40 dereceye kadar soğutulup herhangi bir katkı maddesi veya koruyucu ilave edilmeden kademe kademe ısıtılarak içindeki su buharlaştırılır.Daha sonra da öğütülerek paketlenir.
1 kg’lık açai tozu elde etmek için yaklaşık 20kg’lık açai meyvesi kullanılır
Bölgede açai meyvesinden gelir elde edilmeye başlanınca tarım arazisi yaratmak için kesilen ağaçlara son verilmiştir. Dolayısıyla tüketilen her açai dolaylı olarak yetiştiği bölgelerde ağaç kesilmesini de engellemektedir.
Neden kullanmalıyım?
ORAC (oxygen radical absorbance capacity) listesinde üst sıralarda yer alan gıdalardan biridir.(100 gr’lık dondurulmuş açai özünde ORAC değeri yaklaşık 15.405 iken,yaban mersininin değeri yaklaşık 4.669 puandır)
Kaynak:https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-acai-berries
Açai tozu alırken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta bulunur.
Saf bir açai tozu,meyvenin kendi rengi gibi koyu mordur!
Toz pembe,pembe/kahverengi veya ikisinin karışımı ise, ya üretim aşamasında katılan bazı katkı maddelerini,yüksek oranda oksitlenmiş bir ürünü ya da maalesef ikisini birden elde ediyor olabilirsiniz.
Kaynak: http://acaipowder.blogspot.com/2009/03/acai-powder.html
Menşei:Brezilya (Amazon Ormanları)
Nasıl kullanırım?
Günlük beslenme düzenine 1 çay kaşığı kadar açai tozu kolaylıkla dahil edilebilir.
Taze sıkılmış meyve,sebze sularına eklenebilir,smoothieler,çiğ ya da tercihen az pişmiş atıştırmalıklar (bar ve enerji topları) hazırlanabilir,yoğurda ve süte/bitkisel sütlere eklenerek tüketilebilir,ev yapımı dondurma,pudingler ve çikolatalar hazırlanabilir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.